Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2011 00:48 - Лигата на Необикновените
Автор: balkhan Категория: Спорт   
Прочетен: 1078 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 29.05.2011 01:08


    Завърши поредният "интригуващ" сезон на Шампионската Лига. Победител в нея се оказа отборът на Барселона, който в не особено интересен финален сблъсък нокаутира великия и славен Манчестър Юнайтед воден от белокосия, симпатичен Сър Алекс Фъргюсън, който сякаш вечно "джвака" една и съща дъвка в устата си.
    "Необикновената" тактика на Сър Алекс лесно позволи на още по-необикновения отбор на Барселона - трениран от Хосеп Гуардиола - да спечели. image 
КАК ДОСТИГНАХА ФИНАЛА?
    Каталунците успяха, макар и със запазения си стил, но  не и без помощта на съдийските свирки да елиминират гиганта Реал Мадрид воден от Жозе Моуриньо - треньорът, който може би е единствен в света, знаещ за тактиката, с която Барса е преодолим отбор. Веднага след детронирането на Реал започна да светва лампичката за това кой ще е новият носител на трофея в Шампионска Лига.
    Отборът на Манчестър пък се докопа до финала, след като се разправи безкомпромисно със слабака Шалке 04, който сам не знаеше какво прави в зоната на полуфиналите, но така е в "Лигата на Необикновените" - изненадите са само за наивниците, но не и за букмейкърите. Финалът по минути: 1мин.-27мин. - на глед равностойно начало, което единствено доведе до откриване на резултата с гол на Педро Родригес в ситуация, която е до болка позната на всеки фен на каталунците - 1-0.
34мин. - събитие, което заслужава огромна доза внимание - гол на Уейн Рууни след пас на магьосника Гигс, който тромаво се тътреше в очевадна засада. Странно или не попадението бе признато за редовно, а всеки фен на Реал е сигурен, че ако голът бе за тимът на Мадрид засадата щеше да бъде маркирана още преди да се е случила - 1-1.
35мин.-45мин. - двата отбора спряха да играят и чакаха второто полувреме, сякаш знаеха, че тогава ще е по-интересно.
45мин. - 93мин. - тотален погром за "необикновените" играчи на Манчестър Юнайтед, които може би се мразеха, че са професионални спортисти, а не могат да направят нищо с топката. В 54мин. вратарят Едвин Ван Дер Саар забрави, че е един от най-добрите в света, а скъпата защита на червените дяволи позволи на "необикновения" Меси да се разходи и да отправи "необикновен" удар точно в центъра на вратата, където вместо да спаси Едвин се пльосна и остави топката да претупка през гол-линията -2-1 за "необикновената" Барса. По-късно в 69мин. дойде и времето на "гиганта" Давид Виля, който имаше всичкото време на света да отправи удар към горния ляв ъгъл на вратата пазена от Едвин, а вратарят отново изгледа "необикновения" гол - 3-1. image       В крайна сметка българинът Димитър Бербатов - голмайсторът на Висшата Лига, дори не беше включен в списъка с играчи на Сър Алекс, което пък прави Лигата още по-необикновена за него - сякаш му бе последна.


Тагове:   Шампионска лига,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: balkhan
Категория: Туризъм
Прочетен: 39051
Постинги: 11
Коментари: 4
Гласове: 9
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930